Medzinárodná fakturácia býva náročná. Po prvé, faktúru musíte zákazníkovi vystaviť v jeho jazyku a po druhé, musí spĺňať legislatívne požiadavky cieľovej krajiny.. Samozrejme, všetko je jednoduchšie, ak je fakturácia v súlade s legislatívou rôznych krajín alebo ak samotný prevádzkovateľ pôsobí medzinárodne.

Fakturujete do zahraničia? Pomôže vám BitFaktúra

BitFaktura.sk ponúka viac ako 29 jazykových verzií vrátane zohľadnenia národnej legislatívy a medzinárodných smerníc. Môžu ju používať neplatitelia DPH, identifikované osoby, platitelia DPH a tí, ktorí podliehajú špeciálnym daňovým režimom, ako je reverse charge alebo OSS.

Faktúry môžete vystavovať dvojjazyčne, obohatiť ich o všetky súvisiace doklady, vybrať DPH zodpovedajúcu krajine, daňovej skupine alebo špecifikám tovaru. Ceny môžete uvádzať v ľubovoľnej mene vrátane prepočtov podľa kurzov Národnej banky Slovenska alebo Európskej centrálnej banky. A priamo v rozhraní BitFaktura si môžete overiť identifikačné číslo obchodného partnera v národných registroch.

BitFaktura ponúka viac ako 29 jazykových verzií

BitFaktura slúži nielen na cezhraničné transakcie, ale aj ako plnohodnotný fakturačný program. Poľskí vývojári Radgost ho vylepšujú už 15 rokov a neustále pridávajú užitočné funkcie, ako napr.:

  • jednoduché vyplňovanie (vďaka učiacemu sa našepkávači, implementácii čiarových kódov EAN a databázam firemných informácií, zákazníkov a produktov);
  • všetky súvisiace doklady (objednávky, cenníky, zálohové a proforma faktúry, dodacie listy, príjemky, pokladničné a neúčtovné doklady);
  • automatizácia fakturácie (generovanie pravidelných faktúr, generovanie faktúr pre služby fungujúce na základe predplatného, možnosť hromadnej platby, ISDOC, QR kódy);
  • automatické sledovanie platieb a upomienkovanie oneskorených platcov.

Nad všetkými údajmi sú vo všetkých tarifách vybudované možnosti reportovania

Prepojenie BitFaktúry s ostatnými systémami

Významnú časť hodnoty fakturačného programu určuje miera, do akej dokáže automaticky spolupracovať s inými informačnými systémami. Súčasťou vyšších taríf BitFaktúry je skladová evidencia. Tá umožňuje kompletnú prevádzku a správu ľubovoľného počtu skladov vrátane inventúry, správy užívateľov, ich oprávnení, viditeľnosti cien a pod.

Účtovníctvo

V BitFaktúre môžete buď priamo viesť účtovníctvo, alebo používať dátové mostíky. Účtovným kanceláriám sa ponúka špeciálny prístup, prostredníctvom ktorého môžu pristupovať ku klientskym aplikáciám. BitFaktura však ponúka aj export do účtovného programu Pohoda alebo API na naprogramovanie dátového mostíka do iných programov.

Ekonomické prehľady

Nad všetkými údajmi sú vo všetkých tarifách vybudované možnosti reportovania. Pomocou nich môžete jednoducho vytvárať reporty o príjmoch, výdavkoch, skladových operáciách, počte predajov, objeme predaného tovaru - a to podľa času, ceny, marže, konkrétneho tovaru alebo konkrétneho zákazníka. 

Hoci BitFaktura funguje v tridsiatich krajinách sveta, slovenská verzia zatiaľ nebola k dispozícii. A slovenskí podnikatelia sa museli najčastejšie uspokojiť s českou verziou fakturácie. Od septembra 2023 to však už nebude platiť.

BitFaktura teraz doháňa resty voči slovenským zákazníkom a pripravila pre nich:

  • kompletne lokalizovanú web stránku Bitfaktura.sk;
  • plne lokalizované administračné rozhranie;
  • prispôsobenie fakturácie slovenskej legislatíve;
  • automatické vyplňovanie fakturačných údajov (pomocou databázy MERK) a
  • automatické párovanie platieb (v súčasnosti s Tatra bankou).

Ušetrite 30% z fakturačnej ceny s propagačným kódom SLOVENSKO!

Slovenských podnikateľov BitFaktura pozýva k bezplatnému vyskúšaniu fakturácie a k úspore 30 % ceny akejkoľvek tarify pri zadaní promo kódu SLOVENSKO.

BitFaktura.sk

BitFaktura.sk je súčasťou skupiny Radgost, ktorá poskytuje online služby v oblasti fakturácie a skladového hospodárstva vo viac ako 60 krajinách sveta. Má viac ako 600 000 zákazníkov. A patria jej značky InvoiceOcean.com, InvoiceOcean.co.uk, Fakturownia.pl, VosFactures.fr, eFakturierung.de, BitFactura.es, Bitfaktura.ua a BitFaktura.cz.BitFaktura.sk je slovenskou verziou pôvodne poľskej aplikácie Fakturownia, ktorá si už vydobyla pozíciu jednotky na trhu Poľska a Francúzska. 

Vývojári skupiny Radgost sú autormi aj ďalších produktov pre malé a stredné podniky, ako sú systém pre riadenie projektov Intum, CRM s chatom, e-mailom a VoIP Sugester, CMS systém Siteor a špeciálne CMS pre štátne inštitúcie NowyBip. Slovenských klientov chce BitFaktura osloviť cenou, ľahko škálovateľným produktom, ktorý rastie so zákazníkom, a nadväzujúcimi modulmi presahujúcimi do účtovníctva, ekonomického plánovania a CRM.