Všeobecné funkcie

Vedeli ste, že BitFaktúra má viac ako 800 funkcií? Objavte ich pomocou našej rozsiahlej Pomocníka.

Skontrolujte svoje daňové identifikačné číslo v databáze VIES

Ak vystavujete zahraničné faktúry v rámci Európskej únie, môžete si overiť číslo DIČ dodávateľa v databáze VIES, ktorá obsahuje informácie o platiteľoch DPH v EÚ. Túto možnosť využijete pri vystavovaní dokladov ako: faktúra, proforma, menová faktúra, ICS a export tovaru. Funkcia funguje iba pre členské krajiny EÚ. Keď vyberiete krajinu mimo EÚ, táto možnosť nie je k dispozícii. Pokiaľ chcete zistiť, ako si môžete skontrolovať svoje daňové identifikačné číslo v databáze VIES, určite navštívte našu Nápovedu, kde vám krok za krokom vysvetlíme proces použitia tejto funkcie.

 

Registrace databaze VIES

 

Zálohové a konečné faktúry

Vylepšili sme schému výpočtu čiastky s DPH a bez DPH na konečných faktúrach, aby sme sa vyhli drobným rozdielom v hodnotách v súhrnnej tabuľke a zaistili, že hodnoty na zálohových a konečných faktúrach sú vzájomne konzistentné.

Vytvorte zálohovú faktúru k objednávke

Po kliknutí na možnosť Vykonať platbu vopred v náhľade objednávky systém otvorí vyskakovacie okno (prvok užívateľského rozhrania zobrazený na obrazovke vo forme dodatočného okna), v ktorom môžete prednastaviť hodnotu, ktorá sa automaticky zobrazí zahrnúť do vytvorenej zálohovej faktúry. Vo vyskakovacom okne môžete deklarovať percento (%) alebo zadať konkrétnu čiastku s DPH. Pri vytváraní druhej a ďalšej zálohy na objednávku systém najprv vyhodnotí a vyberie najvhodnejší variant (hodnota v percentách alebo s DPH) a doplní pole hodnoty. Táto akcia má zabrániť drobným rozdielom v hodnotách v súhrnnej tabuľke.

Oznámenie

Aktualizovali sme oznámenie o odoslaní dokumentov. Pokiaľ nie je faktúra klientovi doručená, je stav nedoručenia dokladu viditeľný nielen v činnostiach súvisiacich s dokladom v jeho náhľade, ale aj v stave na hlavnom zozname faktúr.

Integrácia

Pozrite sa na všetky integrácie a doplnky dostupné v BitFaktúre. Nižšie sú najdôležitejšie júnové aktualizácie.

WooCommerce

Do WooCommerce boli zavedené všeobecné vylepšenia integrácie. Najdôležitejšou zmenou je vylepšenie výpočtu zliav na faktúrach súvisiacich s objednávkami vo WooCommerce. Prečítajte si viac o integrácii BitFaktury s WooCommerce.

Mobilná aplikácia

Aké doklady vystaviť

Pridali sme možnosť spravovať všetky dokumenty, ktoré sú dostupné vo verzii prehliadača systému. Nájdete ich cez tlačidlo Viac dokumentov v zozname Dashboard av záložke Nastavenie > Viac dokumentov.

 

Mobilni aplikace

 

Náhľad faktúry

V júni pribudla nová možnosť, vďaka ktorej si môžete prezerať aktivity súvisiace s dokumentom z jeho náhľadovej úrovne.

 

Nahled faktury

 

Zobraziť verziu prehliadača na mobile

Pre nových užívateľov, ktorí si vytvorili účty od 17. júna 2024, je v prehliadačovej verzii systému po prihlásení na mobilnom telefóne sprístupnený nový pohľad (podobný tomu, ktorý je vidieť po prihlásení do mobilnej aplikácie).

 

Mobilni aplikace verze prohlizece