Funkcie v systéme

Overovanie množstva produktu

Bol nahraný dodatok, ktorý zapečatí overenie množstva produktu na faktúre. Systém zohľadňuje, koľko kusov daného produktu sa predá v rámci celého dokladu.

Pred zmenami formulára faktúry došlo k nasledujúcim zmenám:

Pri zadávaní produktu systém zobrazil zoznam dostupných produktov a pri každom z nich sa v hranatých zátvorkách "[]" objavilo množstvo dostupného produktu, napr. Produkt1 [5].

Doteraz sme mali možnosť pridať viac položiek s rovnakým produktom, kedy sme pri každej z týchto položiek mohli špecifikovať množstvo tovaru. Faktúra bola vygenerovaná, pretože obmedzenia platili iba pre jednu položku.

Po implementácii zmien:

Systém je teraz schopný kontrolovať a validovať množstvo produktu v celom doklade bez ohľadu na počet položiek s rovnakým produktom. To znamená, že už nebudete môcť vytvoriť faktúru s viacerými položkami, ktoré presahujú dostupné množstvo produktu.

Zhrnutie:

Doposiaľ sme mali možnosť pridať do formulára viac položiek s rovnakým produktom, kde bolo možné pri každej z týchto položiek špecifikovať maximálne dostupné množstvo tovaru. Po nahratí nebude možné zmeny takejto faktúry úspešne uložiť. Zobrazí sa správa informujúca o tom, že celkové množstvo produktu uvedené na faktúre prekračuje dostupné zásoby.

 

Pretože je vaša bezpečnosť v BitFakture prioritou, rozhodli sme sa podniknúť ďalšie kroky, ktoré majú skutočný vplyv na jej zvýšenie. Od októbra, pokiaľ sa užívateľ prihlási do účtu z nového zariadenia, je v nastavení účtu na 3 dni zablokovaná možnosť zmeny čísla bankového účtu. Po prihlásení užívateľa je z nového zariadenia odoslaný e-mail so žiadosťou o potvrdenie prihlásenia. Ak je zariadenie potvrdené, blokovanie zmeny účtu je odstránené.​

Faktúry pre automatické platby

Pri faktúrach generovaných automaticky po zaplatení bude v prípade produktu zdaneného sadzbou (oslobodenou od DPH) uvedený na faktúre aj dôvod oslobodenia uvedený v účte alebo sekcii.

 

Automatická aktualizácia nákupných cien na karte produktu

Bola zmenená funkčnosť Automatickej aktualizácie nákupnej ceny na karte produktu, ktorú nájdete v nastavení účtu. V súčasnej dobe sa ceny automaticky neaktualizujú, keď sa na karte produktu objaví 0,00 .

Viac o tejto funkcii si prečítate v našom Pomocníkovi.

 

Správa o produkte: marža

Doteraz platilo, že pokiaľ report za dané obdobie obsahoval zálohy aj objednávky na tieto zálohy, boli údaje duplicitné. Po oprave sú údaje vo výkaze v súlade so skutočným stavom a neopakujú sa.

 

OSS faktúra 

Daňová sadzba pre Írsko bola rozšírená na 0 %. Zistite viac o vystavovaní medzinárodných faktúr.

 

Nové odkazy na Pomocníka

Viete, čo sú to helplinky? Jedná sa o informácie o funkciách, skryté vedľa možností vo forme otáznika. Kliknutím na odkaz pomocníka získate informácie o tom, ako daná funkcia funguje, a ak potrebujete podrobnejšie informácie, môžete prejsť priamo na článok v Pomocníkovi. Odporúčame vám používať odkazy do pomocníka, pretože každý mesiac pridávame ďalšie popisy existujúcich aj nových funkcií, aby sme vám používanie BitFaktury ešte viac uľahčili.

Zoznam zákazníkov

Od októbra sa na zozname zákazníkov v sekcii Zákazníci zobrazuje skrátený názov. Tento postup má uľahčiť kontrolu, ku ktorému oddeleniu je daný zákazník priradený.

 

Mobilná aplikácia

Tmavý režim pre iOS

V septembri bol tmavý režim sprístupnený v aplikácii pre Android a v októbri debutoval v aplikácii pre iOS. Tmavý režim, tiež známy ako Dark Mode, je stále populárnejší a je teraz dostupný v mnohých aplikáciách, prehliadačoch a webových stránkach. Ide o prezentáciu obsahu, tlačidiel a ďalších prvkov vo svetlých farbách na tmavom pozadí. Prečítajte si tiež, ako povoliť tmavý režim v desktopovej verzii programu.

 

 

Dátum splatnosti

Do všetkých dokumentov dostupných v mobilnej aplikácii bolo pridané pole Dátum splatnosti. Ak chcete toto pole vyplniť, prejdite do Úpravy dokladu, rozbaľte Viac možností a nájdite funkciu Dátum splatnosti. Po výbere dátumu z kalendára uložte zmeny.